lørdag 13. januar 2018

Skudeneshavn - årets høydepunkt i 2018

Det skjer mye spennende i Skudeneshavn på Karmøy hele året. Her får du en oversikt over byens mange festivaler og arrangementer i det nye året.Gjennom hele året er det en rekke konserter på Holmen Brygge. Den 24. februar har Ramsalt konsert, men før den tid skal Gunn Haaland ha sine populære forestillinger den 3. og 4. februar. Følg med Holmen Brygge på Facebook, slik at du ikke går glipp av de mange blues-konsertene og mange andre konserter.

Latterfestivalen arrangeres 9. og 10. mars. Årlig treffsted for folk med godt humør i møte med artige lokale humorister.

17. mai i Skudeneshavn er en unik opplevelse. Nasjonaldagen feires i den vakre byen med 17. mai-tog, kapproing og mye annet.

2. juni er det klart for SommerGospel, som arrangeres av pinsemenigheten Salem.

I begynnelsen av juni er det klart for Skudedagene med mange gode tilbud i butikkene og fine arrangementer for små og store.

9. juni er det klart for det store hinderløpet The Beast, som består av 6 våte og utfordrende kilometer fylt med mange hindringer designet for å teste utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst mental styrke. Det er rundt 500 deltakere på dette store arrangementet.

16. juni er det duket for Syrefestivalen. Aktiviteter for hele familien på Syre. Dans om kvelden i Syrevågen.Årets store og kjente festival er Skudefestivalen. En av landets største kystkulturfestivaler går av stabelen 5. til 8. juli. Rundt 30.000 personer deltar på festivalen og kan få oppleve kjente og kjære artister med konserter innen pop, rock og andre sjangere, en rekke kunstutstillinger, få se gamle båter og motorer - og ikke minst se tradisjonelt håndverk. En rekke tilreisende kommer med båt og bobil. I år feirer festivalen 25 år, så vi kan nok vente oss et meget spennende og godt program. Festivalen har egen festivalutstiller som vises frem sin kunst.


En av sommeren vakreste begivenheter er når Skudeneshavn er gjestehavn for Tall Ships Races 2018 i perioden 26. til 29. juli. Da blir det mange nydelige seilbåter i ulike størrelser og kategorier å se i den fine seilskutebyen. Slogmåkane skal stå for underholdningen under dette arrangementet.


29. september er det klart for Skudenes Matfestival, hvor du kan smake mat fra hele verden. Festivalen er i Skudehallen.

SILK - Skudeneshavn internasjonale litteratur- og kulturfestival er blitt viden kjent over hele Norge og i utlandet. En rekke anerkjente forfattere kommer til byen og det blir flotte bokbad, fortellerkvelder og fine konserter. I år er det klart for SILK-festivalen 31. oktober til 3. november. Nyheter om festivalen vil kommer fortløpende utover året på SILKs hjemmeside og Facebook-side.

Jul i Skudeneshavn er noe helt unikt. Opplev gammeldags julestemning i Gamle Skudeneshavn. På torget er det flott julemarked i helgene i adventstiden og julenissen dukker opp flere ganger før jul med hest og kjerre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar