fredag 26. januar 2018

Fine kafeer og spisesteder i vakre Skudeneshavn

Det finnes mange fine og hyggelige kafeer og utesteder i Skudeneshavn på Karmøy. En av de mest kjente er Majorstuen kafé i Søragadå i Gamle Skudeneshavn. Her serverer kafévert Johannes verdens beste vafler i en unik atmosfære med gamle møbler, antikviteter og kunst.


Like i nærheten på Tåkelurfabrikken har Sør-Karmøy husflidslag kafé på lørdager hele året og daglig i sommermånedene. Her er det også mulig å få kjøpt flotte husflidsprodukter.Verdens minste kafé ligger i hjertet av Gamle Skudeneshavn - Nullen. Her er det mulig å få ulike kaker og annen bakst, samt nyte en gammeldags krambod-sjarm.


Badehuset på Holmen (like ved Holmen Brygge og inngang fra Søragadå) er det nyeste kafétilskuddet i gamlebyen. Vakkert pusset opp og nydelig interiør. Her er det også mye godt for den som er sulten (belgiske vafler, cupcakes, urtehorn) og tørst (varm sjokolade, kaffe, øl og vin). Ikke minst kan du kjøpe kreative dekorasjoner laget av rekved.

Litt lenger sør i kjelleren til Søragadå 13 holder det unike skjenkestedet Tidens Minde til i et historisk bryggerrom fra 1857. God drikke og hyggelig stemning i helt spesielle, flotte omgivelser. Et unikt sted.


Smiå Bistro & Pianobar har en god meny med lunsj, middag og drinker. Kjent for sitt gode kjøkken og gode atmosfære. Om sommeren er det mulig å sitte ute. I huset ved siden av holder kaféen Frihavn - Hafnia til. Hjemmebakt mat av både den salte og søte sorten.


En kjent restaurant er Lanternen nede i havn. Her kan du få servert middag, noe å drikke og det er egne kvelder med pizza og reker. Flott uterestaurant ut mot sjøen, hvor det er deilig å sitte en fin sommerdag når solen skinner og himmelen er blå. Like ved på torvet er nye Kormt Brygghus som tilbyr kaffe og enkel matservering i hyggelige omgivelser. På kveldstid er det pub med lokalt håndverksøl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar