tirsdag 16. januar 2018

Johannes på unike Majorstuen kafé

Kafévert Johannes Hansen, "Hanni", har i over 20 år drevet unike Majorstuen kafé i Søragadå i Gamle Skudeneshavn. Et helt spesielt sted med kunst og antikviteter fra hele verden. På et verdenskart har gjester markert hvor de kommer fra - og det viser at folk fra alle verdensstrøk har vært innom i årenes løp. Johannes har åpent hver dag - hele året rundt.


Majorstuen kafé er jo kjent for å ha verdens beste vafler. Ingen slår Johannes sin oppskrift med blant annet ferske egg fra en lokal gård utenfor byen. På bildet er han fotografert med den kjente britisk-amerikanske illustratøren Sarah McIntyre, som besøker Johannes hver gang hun er i byen - ofte under SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival. Pengene fra vaffelsalget har finansiert flere boliger til en familie fra Kosovo, som i sin tid var flyktninger bosatt i nabohuset i Søragadå.


Majorstuen kafé har fått sitt navn som henspiller på den tiden på midten av 1800-tallet da Frelsesarmeen leide lokaler i huset og startet opp sin virksomhet i Skudeneshavn. Den opprinnelige krambodbygningen ble oppført i 1860, mens det nåværende huset ble oppført omkring 1867. Styrmannsskolen hadde en tid lokaler i huset og det har vært delikatesse- og kolonialforretning her.


Johannes er en usedvanlig trivelig kafévert. Hans hjertelige latter høres fra kaféen hvor stamgjester er innom omtrent daglig. Har du ikke vært der ennå, så må du ta deg en tur. En veldig fin og unik kafé. Og har du vært der, så vet vi at du kommer tilbake. Til en kaffekopp, et glass brus og verdens beste vafler med bringebær- eller kanskje jordbærsyltetøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar