tirsdag 27. august 2013

Med havet i blodårene og naturen i hjertet

Havet, den salte sjøsprøyten, nordavinden, den tøffe naturen, de milde bølgene og den forsiktige brisen ligger i kropp og sjel hos en ekte vestlending. I Skudeneshavn lever man i pakt med naturen og ikke minst havet, som på sitt verste (eller beste) kan være svært så dramatisk. I tidligere tider levde man av havet, som kunne være din beste venn eller fiende. Havet gir og havet tar.


Den folkekjære lyrikeren Kolbein Falkeid har vært en viktig eksportør av det vestlandsk lynne, humør og tanker ved at den populære visegruppen Vamp har tonesatt mange av hans fantastiske dikt.


Et vakkert dikt av Kolbein Falkeid er Vestpå - og kan gi en hver vestlending hjemlengsel og alle andre drømmer om å reise vestover der hardbarkede folk og naturopplevelser finnes.

"Landskapet hviler i oss
som en regelmessig puls.

Over alt som skjer
lukker havet sitt friske grokjøtt
uten at arr dannes.

Et forlist skip.
En druknet pike."

(Fra Kolbein Falkeids diktsamling - Dikt i utvalg - De store strendenes samtale. J.W. Cappelens Forlag, 1998)Så ta med deg Falkeids dikt nå en fin sensommerkveld - og sett deg enten ved kanonen over gamlebyen eller på utsiktsplassen i Parken i Gamle Skudeneshavn. Les litt, nyt mye. Du finner nok disse vakre diktene på biblioteksfilialen i Skudeneshavn eller hos Hillesland bokhandel.

God kveld - og godt dikt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar