onsdag 7. august 2013

Skudenesferja synger på siste verset

Mange i Skudeneshavn er svært lei seg over at Skudenesferja nå synger på siste verset. Den 5. september er det slutt på ferjedriften mellom Skudeneshavn og Mekjarvik - og dermed mister skudnesbuen navlestrengen til byen sin - Stavanger.Ferjen forsvinner samtidig som den nye T-forbindelsen åpnes. Dermed må turen til Stavanger gå gjennom en rekke tunneler og via ferje til Bokn. Reisetiden fra Skudeneshavn blir med ett mye lengre. Engasjementet mot ferjenedlegging har vært stort. En underskriftaksjon mot nedleggingen fikk 3.500 underskrifter, og på Facebook er det opprettet en egen gruppe som heter "Ja til ferje fra Skudeneshavn også etter T-forbindelsen" (likt av 1.597 personer).
Ferjesambandet mellom Skudeneshavn og Stavanger ble opprettet i 1970, og kort tid etter utkonkurrerte  man den eksisterende ferjen mellom Haugesund-Kopervik-Stavanger. Fra 1978 gikk ferjen fra Skudeneshavn og til Mekjarvik, Randaberg.

Men motstanderne av nedlegging har ikke gitt seg. Trolig kan åpningen av T-sambandet bli markert med en aksjon mot nedleggingen. 

Inntil da anbefales det å ta turen med ferjen. En fin, avslappende reise - med flott naturopplevelse fra både sjø og land.

1 kommentar:

  1. Det var jo forbindelse lenge før 1970 også. Vi bodde i Skudeneshavn i 1966, og i Stavanger fra 1966 til 1971, og det var jo stadig vekk at vi tok båten mellom disse stedene. Kan ikke akkurat huske om det var ferje, for vi kjørte ikke bil den gangen. det er direkte tragisk at ferjesambandet skal legges ned. Det er nesten så man også her (og ikke bare i helsevesenet) får lyst til å sende en bønn : Kjære Gud, befri oss fra disse økonomene som ødelegger det meste i samfunnet vårt". Ja for jeg regner med at det er økonomer som har bestemt at det spares millioner på å legge ned ferja!!

    SvarSlett