tirsdag 18. juni 2013

Sommer, slowlife og strikke - TV!

Å leve sakte om sommeren kan for meg være tid til å sitte stille med et strikketøy på terrassen ute, eller i sofaen etter minstejenta har sovnet.

Jeg har alltid et eller annet strikkeprosjekt på gang, men til hverdags er det ofte så mye som skjer og som må gjøres at det tar lang tid å få et plagg ferdig. Slik er det med mitt pågående prosjekt som er en egen vri på den klassiske mariusgenseren som strikkes i tynn alpakkaull til eldstejenta i huset på 11 år.


Det er god sjans for at hun alt har vokst fra den når den er ferdig og temperaturen synker såpass at den kan brukes, så da er det godt at frøken midtimellom er to år yngre og kan ta den i bruk i såfall.

Garnet til mariusen er såklart kjøpt på torget i Skudeneshavn. Der ligger Handlehuset som fører alle slags typer alpakkagarn, klær laget av alpakka, smykker i tillegg til klær i peruansk bomull av merket Looch.  

Det er alltid hyggelig å stikke innom der og handle. Butikkinnehaveren har mye kunnskap og  et bredt utvalg av alpakkagarn. De har også en egen nettbutikk som du finner på www.handlehuset.no

Skulle det skorte på strikkeinspirasjonen kan du også ta turen innom Tåkelurfabrikken en lørdag formiddag. Der holder husfliden til med både utsalg av husflidsvarer og strikkekafé der de lokale håndarbeidsutøverne møtes. 

Skulle du trenge ytterligere inspirasjon til å ta frem strikkepinnene kan du se frem til høstens nyhet innen sakte-TV, nemlig strikke- TV. Etter suksess for NRK med Hurtigruten minutt for minutt og Nasjonal Vedkveld er altså strikking den neste satsingen. Så nå er det bare å sette seg godt tilbake med strikketøyet og vente på høstens program!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar