mandag 19. juni 2017

Snart klart for årets folkefest - Skudefestivalen 2017

Titusenvis av mennesker kommer hvert år til Skudeneshavn for å delta på Skudefestivalen. Dette er en av Norges største kystkulturfestivaler, og går i år av stabelen fra torsdag 29. juni til søndag 2. juli.


Årets festival åpnes av generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening. Som vanlig er det mange boder på torget med salg og fremvisning av gamle håndverkstradisjoner og mange aktiviteter for liten og stor. Ikke minst er det mange flotte båter som deltar (rundt 600), alt fra flotte veteranbåter, trebåter og seilskuter til hypermoderne lystbåter. På det meste har det vært 35.000 besøkende på festivalen.


Årets festivalutstiller er Billy Roy Økland som stiller ut på Bytunet.

Det blir en rekke konserter og årets artistliste viser stor variasjon og bredde: Kvelertak, Hans Petter Hansen, Geir Halleland, Henning Kvitnes, Heine Totland, Nordic Tenors, Slogmåkane, Stavangerkameratene, Ole Morten Velde, Hans Petter Tangen, Elise Varne og Eric "Slim" Zahl.

Konsertene finner sted på byens ulike scener - både de større provisoriske og på Holmen Brygge, Råseglarhuset, det gamle verkstedet Skude Mekaniske Verksted, veteranskipet M/S Sandnes, Lanternen og Skudenes Bedehus.

Radio 102 sender som vanlig direkte fra festivalen.

Mange fine antikviteter er det også mulig å kjøpe, blant annet på Dampskipskaien i Gamle Skudeneshavn.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar