mandag 29. mai 2017

Rolige fridager med landsbyliv, sykkeltur og krabbefisking

Det er mange fridager i mai måned og da er det deilig å sette kursen mot vakre Skudeneshavn. I gatene i Gamle Skudeneshavn er det virkelig vakkert nå, og når vi sykler forbi en av byens fineste hager dufter det av syriner. 


Nede ved broen til Korneliusholmen ligger dette veldig fine huset og se hvor vakkert det blomsterkledte uthuset er. Som et postkort er det.


Hele familien sykler videre. Forbi det enorme treet i Søragadå og rolig ut mot Høynessjøen. Ikke alle sykler da. Minstejenta sitter trygt i sykkelvognen, hvor hun har med seg dukke, bøtte og spade - og noe godt å spise.


Det er et utrolig vakkert sted for både små og store. Flere barn er på plass på stranden. I dag er det sol og blå himmel. Og varmt! De andre barna som er der bader, er litt ute med båt og kommer inn igjen for å fange krabber.


Minstejenta vår får en krabbe i gave fra en hyggelig gutt. Hun blir selvsagt kjempeglad. Det er spennende med krabbefisking. Etterpå får krabbene komme trygt ut i sjøen igjen.


Vi kaster et siste blikk på det fine naustet og stranden ved Høynessjøen. Vi må nok snart ut til denne perlen igjen. Men nå skal vi sykle hjem til Gamle Skudeneshavn og spise ferske reker, som vi kjøpte hos slakter Snørteland for noen timer siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar