torsdag 18. mai 2017

Fine, avslappende mai-dager

Vi gleder oss alltid til å reise til Skudeneshavn, uansett hvilken årstid det er. Men vi innrømmer gjerne at vi er spesielt glad i å være i huset i Søragadå i mai måned. Fine mai-dager med blå himmel, sol, vakre tulipaner og grønne blader på trærne. Det gir en flott start på sommersesongen.


I Gamle Skudeneshavn er det mange mennesker utenfor de koselige, hvite husene som er i gang med nettopp sesongstarten. Terrassemøbler hentes frem, vaskes og settes ut. Nye blomster skal plantes i pottene på trappen, rosebusker skal klippes og vinduer skal vaskes. De mest iherdige er fremme med hageslangen, spyler gaten og vasker gjerne husveggene fri for smuss og salt fra høsten og vinteren.


På ettermiddagen er vi ferdige for denne dagen og kan gå tur til Parken. I hagene og i blomsterbed er det frodig nå. Kanonen på fjellet er selvsagt på plass i god tid før nasjonaldagen og utsikten upåklagelig som alltid.


I Parken er det stille og rolig. Gøy å løpe rundt med minstemann og leke gjemsel. Finne nye stier og steiner vi kan gjemme oss bak.


På vei hjem til huset nyter vi synet av disse vakre tulipanene. Like ved det koselige Vaskehuset, som nok mange hundre turister og andre fotograferer i løpet av de neste månedene. Nå er vi klar - for nok en flott sommersesong i Norges vakreste by. Først skal vi bare innom Johannes på Majorstuen kafé og spise verdens beste vafler, drikke kaffe og bringebærbrus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar