fredag 30. juni 2017

Festivalkunstneren - Klassisk blikk på det vakre

Årets festivalkunstner under Skudefestivalen, Billy Roy Økland, har et klassisk blikk på det vakre. Inspirert av kunstnere som Rembrandt, Lars Hertervig og Odd Nerdrum, som han er elev av, fanger han vakre motiver med et helt spesielt lys.


Økland er født og bosatt i Sveio. På utstillingen under årets Skudefestival på Bytunet i Gamle Skudeneshavn, viser han frem en rekke malerier som viser hans store allsidighet. Mange vil glede seg over kjente motiver fra gamlebyen, men den klassiske maleren kan by på langt mer enn det.


Et bilde vi ble veldig fascinert av er hans bestillingsverk for Åkra sementstøperi. Gjenskapt etter et 50  år gammelt fotografi, ser man sjef og ansatte med støvler og arbeidstøy. Man får litt følelsen av New York i gamle dager. Et helt spesielt lys - og noe så usedvanlig som et klassisk bilde med arbeidere og ikke bare rikmannsfolk.


Mange vil også glede seg over de vakre, historiske naturmotivene. En nydelig utstilling som passer utmerket inn i de historiske omgivelsene som Bytunet i Gamle Skudeneshavn byr på.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar