mandag 13. august 2018

Solide forfatternavn gjester populære SILK

Skudeneshavn Internasjonal Litteratur- og Kulturfestival (SILK) er en svært populær festival både for publikum og forfattere. Årets SILK byr på solide forfatternavn som Per Petterson, Marian Keyes, Marit Eikemo, Sara Omar og Tom Egeland. SILK går av stabelen 31. oktober til 4. november.


Per Petterson - (Foto: Baard Henriksen, Forlaget Oktober)

SILK er en utrolig fin og intim festival i koselige Skudeneshavn. Det er noe helt spesielt å møte favorittforfatteren din i bokbad på Holmen Brygge eller kanskje få med deg en flott konsert på Skude Mekaniske Verksted. Rusle rundt i høstmørket i Søragadå i Gamle Skudeneshavn og se glade forfattere diskutere og kose seg inne på Green Room i Reinertsenhuset om kvelden.

Presseansvarlig John Rullestad har nylig sluppet nyheten om de ti første forfatternavnene til festivalen. Spesielt glad blir vi over å se at Per Petterson kommer. Mannen bak den fantastiske romanen "Ut og stjæle hester", som nå filmatiseres av Hans Petter Moland, kommer ut med en ny roman - den første på seks år. Romanen heter "Menn i min situasjon". Per Petterson er en stor forfatter og har vunnet en rekke litteraturpriser i inn- og utland. I 2007 fikk han The International IMPAC Dublin Literary Award.


Marian Keyes er selveste dronningen av chick-lit og skriver underholdende med humoristisk vri på  alvorlige mellommenneskelige temaer som alkoholisme hos tilsynelatende vellykkede unge kvinner, tilværelsen som alenemor, irske abortlover. Hennes nyeste bok "Et halvt års pause" handler om et ekteskap i midtlivskrise, og som alltid klarer Keyes å holde spenningen oppe til siste slutt. Et tips er å lese hennes bøker på engelsk for å ikke gå glipp av rett-fra- levra dialog og særpreget irsk humor!

Den dansk-kurdiske menneskerettighetsforkjemperen og forfatteren Sara Omar debuterte med "Dødevaskeren". En omdiskutert roman for dens kontroversielle innhold. Den franske storavisen Le Monde har sammenlignet henne med Simone de Beauvoir og Voltaire.


Marit Eikemo - (Foto: Agnete Brun, Samlaget)

Marit Eikemo har skrevet en rekke fornøyelige samtidsromaner. Hennes siste bok "Gratis og uforpliktande verdivurdering" er en morsom og svært treffende samtidsskildring, der hun treffer full innertier i sin skildring av en småbarnsfamilies mange drømmer om lykke, god plass og det gode liv. Og så blir det kanskje ikke helt slik.

Odd Karsten Tveit forteller om sin biografi om "Gudfaren: Trygve Lie som sviktet FN". Tom Egeland  er aktuell med sin siste krim "Codex" og Vigdis Hjorth med romanen "Lærerinnens sang". Blant andre kjente forfatternavn på festivalen er Torkild Damhaug, Gaute Heivoll og Sun Heidi Sæbø. Sistnevnte er aktuell med boken "Kim Jong-un. Et skyggeportrett av en diktator".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar