lørdag 25. august 2018

Over 200.000 besøk på Skudeneshavn-blogg

Nylig passerte denne bloggen - "Det gode liv i Skudeneshavn" - over 200.000 besøk. Det er et imponerende tall med tanke på at byen Skudeneshavn har en befolkning på 3.385 personer.


Bak denne bloggen står vi ekteparet Elin og Svein Arthur Kallevik. Til daglig bosatt i Oslo, men har i syv år eid et nydelig hus i Søragadå i Gamle Skudeneshavn. Et hus vi bruker så ofte vi kan sammen med familien. I mai 2013 bestemte vi oss for å lage denne bloggen, for å være med på å gi positiv oppmerksomhet til dette fantastiske stedet med mange ildsjeler. Vi skriver litt om byens historier, viser bilder fra de ulike årstider, har minireportasjer fra byen, kaféer, naturopplevelser, festivaler og kulturlivet ellers.


På denne måten har vi ønsket å vise frem hvor fint det er i denne vestlandsidyllen - året rundt. Man må ikke nødvendigvis reise til Provence i Sør-Frankrike eller en landsby i Sør-Italia for å finne byer med nydelig natur rundt, vakre bygninger, god mat og drikke og hyggelige innbyggere. Alt dette og mer til finner du i Skudeneshavn, som med sin sjarme og slow life er den reneste vitaminpille for alle som tar turen enten for en helg, festival eller en ferie - eller velger å bosette seg i byen.


Ved å se nærmere på bloggens statistikk viser det seg at det er flest nordmenn som er innom og ser og leser. Deretter følger folk i USA, Russland, Spania, Tyskland, Irland og Frankrike. Mange av disse språkene har du nok hørt i sommerhalvåret når turister rusler rundt i Gamle Skudeneshavn.


De mest leste blogginnleggene disse fem årene er om Kulturkaféen Badehuset i Gamle Skudeneshavn, "Skudeneshavns andre gullalder: Solstad-rederiet", "Edle dråper fra Skudenes Bryggeri" og om hvordan det er å feire koselig, gammeldags jul i Gamle Skudeneshavn. Innlegg som gir oversikt over konserter, festivaler og andre arrangement er alltid svært populære blant leserne.


Foruten bloggen har vi også laget en egen side på Facebook, som også heter "Det gode liv i Skudeneshavn". Denne siden oppdateres jevnlig, flere ganger i uken og i overkant 2.690 personer som liker den. I tillegg har det blitt to lokalbøker om Skudeneshavn. Den første "Det gode liv i Skudeneshavn - de fire årstidene" forteller om hverdag og fest gjennom et år i Skudeneshavn, og er også en skildring om hvordan det er å eie og bo i et vernet hus fra 1847. Den andre boken "Skudeneshavn - med vind i seilene" forteller om historien, nåtid og fremtid - og har mange spennende intervjuer med folk fra næringsliv, kulturliv og hverdagsliv i byen. Bøkene kan kjøpes her på bloggen via nettbokhandelen eller hos Hillesland Libris.

Takk for at dere følger bloggen. Håper den kan være inspirerende for både de som er nysgjerrige på den vakre byen og dem som kjenner byen godt.

Beste hilsen fra Elin og Svein Arthur Kallevik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar