onsdag 2. mai 2018

Spennende sommer-program i Skudeneshavn

Sommeren i den vakre sommerbyen Skudeneshavn på Karmøy er en attraksjon i seg selv, med den unike trehusbebyggelsen i Gamle Skudeneshavn. I år toppes det hele av en stor utendørskonsert med Vamp, seilskip fra Tall Ships Races 2018 og ikke minst et spennende og variert program under Skudefestivalens 25 års jubileum. 


 (Foto: Edgar G. Bachel, pressebilde av Vamp)

 2. juni er det klart for SommerGospel, som arrangeres av pinsemenigheten Salem. Blant artistene finner vi Maren F. Reme, Impuls, Børudklanen og Lin D. 

I begynnelsen av juni er det klart for Skudedagene med mange gode tilbud i butikkene og fine arrangementer for små og store.

9. juni er det klart for det store hinderløpet The Beast, som består av 6 våte og utfordrende kilometer fylt med mange hindringer designet for å teste utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst mental styrke. Det er rundt 500 deltakere på dette store arrangementet.

23. juni er det duket for Syrefestivalen. Aktiviteter for hele familien på Syre. Dans om kvelden i Syrevågen.

Årets store og kjente festival er Skudefestivalen. En av landets største kystkulturfestivaler går av stabelen 5. til 8. juli. Rundt 30.000 personer deltar på festivalen og kan få oppleve kjente og kjære artister med konserter innen pop, rock og andre sjangere, en rekke kunstutstillinger, få se gamle båter og motorer - og ikke minst se tradisjonelt håndverk. En rekke tilreisende kommer med båt og bobil. I år feirer festivalen 25 år og byr på et meget spennende og godt program.


(Foto: Anne Brit Solland, pressebilde av Hanne Krogh)

Tusenvis kommer nok for å se gratiskonserten med Hanne Krogh og hennes band på lørdag 7. juli. Mange husker nok at musikkvideoen til Grand Prix-låten "Lykken er" fra 1971 viste den lykkelige 15-åringen fra Haugesund på ulike steder i Gamle Skudeneshavn. 

Ellers blir det konserter med Haugesunds-bandet Blest, Lars Martin Myhre, Heine Totland, Plumbo, Tønes, Geir Halleland og Janove. Billettsalget er allerede i gang.

Festivalen har egen festivalutstiller som vises frem sin kunst.En av sommeren vakreste begivenheter er når Skudeneshavn er gjestehavn for Tall Ships Races 2018 i perioden 26. til 29. juli. Da blir det mange nydelige seilbåter i ulike størrelser og kategorier å se i den fine seilskutebyen. Det er knyttet store forventninger til utendørskonserten med VAMP på den gamle ferjekaien den 25. juli. Over 3.000 publikummer er det plass til på det familievennlige arrangementet.

- Vi gleder oss veldig. Sommer, tilknytningen til havet og historien gjør dette til en perfekt setting for oss, sier Øyvind Staveland i Vamp til TV Haugaland.

Populære Slogmåkane skal også underholde under dette arrangementet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar