tirsdag 1. mai 2018

Lundins sommerhotel i romantiske og historiske omgivelser

Gamle Skudeneshavn har fått et nytt, spennende tilskudd på overnattingsfronten. Lundins sommerhotell åpnet 1. mai i Søragadå 13, der gaten er på sitt aller smaleste. Det vakre, gamle huset er nyoppusset og tilbyr moderne fasiliteter og stilfulle rom til gjestene i et historisk miljø.


Huset ble opprinnelig bygget for handelsborger og skipsreder Fredik Lundin i 1853, etter at Lundin kom hjem fra København. I huset ble det i sin tid drevet "Lundins hotell", bakeri og kleshandel. Dagens eiere og hotelleiere, Eli Margrete Stølsvik og Knut Arne Nygaard, har gjort et omfattende arbeid for å sette huset i stand. I kjelleren finner man den særpreget skjenkestuen "Tidens Minde", som er oppkalt etter den båten Fredrik Lundin hadde da huset ble bygget.



Eli Margrete og Knut ønsker å gi sine gjester en helt spesiell hotellopplevelse, hvor alle detaljer er gjennomtenkte for å skape en god atmosfære og et bekvemmelig opphold.  Gjestene har tilgang til en egen terrasse med orkesterplass med utsikt over hele Gamle Skudeneshavn og livsåren Søragadå.
Det er jo alltid fristende å sitte ute når himmelen er blå og solen skinner.


Lundins sommerhotell er historisk hotell, med mange vakre detaljer.

Hotellet har sin egen loftstue. Legg merke til den flotte pipen i huset.


Mer romantisk enn på soverommet i Lundins suite i hotellets andre etasje, er det nok vanskelig å finne.


Hotellets gjester kan benytte en kombinert tv- og spisestue. Slappe av med et godt fjernsynsprogram eller nyte stillheten og lese en god bok.


Ekteparet har mange jern i ilden. De står bak Gjestfrie Hus AS med Gjestgiveriet på Gamlekaien, Galleri Gudrid og Blondefabrikken hvor det blir kunstutstillinger i sommer.


Du kan lese mer om Eli Margrete Stølsvik og Knut Arne Nygaards spennende planer i kapittelet "Drømmer om en levende by og gjestfrie hus" i Svein Arthur Kalleviks lokalbok "Skudeneshavn - med vind i seilene" - tilgjengelig via bloggens nettbokhandel eller via Hillesland Libris. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar