onsdag 29. mars 2017

Vakre vårdager i Gamle Skudeneshavn

Våren har kommet til seilskutebyen i vest. Det er nydelig når solen skinner fra en knallblå himmel ned på de hvite husene med røde takpanner. Et lite stykke Norge i rødt, hvitt og blått.


I de fine hagene i gamlebyen har det kommet vakre snøklokker og fargerike krokus. Litt flere for hver dag og gresset blir bokstavelig talt litt grønnere på den andre siden av gjerdet. I denne vakre hagen i Søragadå vil rosene komme etter hvert, og det er nesten umulig å gå forbi hagen om sommeren uten å lukte på de deilige, duftende rosene.


Det er stille i byen på denne tiden av året, men snart er det full fart igjen med turister på besøk og sommergjester i husene. Kanonen er også på plass før 17. mai, men den flotte utsikten er der hele året ut over havet og ned mot de fine trehusene fra 1800-tallet.


Veteranbåter er alltid et flott skue når de ligger til kaien. Ikke så mange av dem nå lenger, men heldigvis ligger den flotte "Solek" utenfor Råseglarlagets kai. Båten er en gave fra skipsreder Johannes Solstad. Det blir nok mange fine turer i sommer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar