tirsdag 30. juni 2015

Drømmer du om å eie hus i Gamle Skudeneshavn?

Drømmer du om å eie hus i den nydelige trehusbebyggelsen fra 1800-tallet i Gamle Skudeneshavn på Karmøy, så er muligheten her nå. Det er ikke ofte hus er til salgs, men nå har en av de lokale eiendomsmeglerne faktisk to fine hus til salgs i byens hovedgate, Søragadå.


Huset i Søragadå 31 fra 1859 er nettopp blitt annonsert. Huset har en unik beliggenhet helt nede ved Piren og sjøen.


I gamledager gikk kanalen inn her og båtene kunne nok komme med nyfisket sild her under de store sildefiskene.


Dette nydelige huset i Søragadå - på andre siden av Reintertsen-huset - i Nullen som er "hjertet" av Gamle Skudeneshavn, kommer for salg senere i sommer. Men "til salgs"-skiltet henger allerede oppe.


Her kan du bare ta på deg tøflene og rusle over for en kopp kaffe og noe å spise på Verdens minste café. Uansett er det en fantastisk mulighet å bo og eie et hus i gamlebyen. Her finnes kafeer, gallerier, konsertstedet Holmen Brygge, Museet i Mælandsgården og ikke minst særdeles kort vei til sjøen og tur i marka. Gamle Skudeneshavn er vakkert og husene er vernet. Riksantikvaren arbeider med en kulturmiljøfredning av store deler av Skudeneshavn, nettopp fordi byen er så unik og verneverdig for generasjoner fremover.

Fint å bo med barn her også. Liten trafikk i gatene og barna kan utfolde seg selv. Ikke minst er mange unger glade i den flotte lekeplassen/aktivitetsplassen Jungelen ved barneskolen en liten sykkeltur unna - eller å leke i Parken. Det er svært mange hyggelige mennesker i gamlebyen og huseiere som tar godt vare på sine hus og hager. Og husk dette er en flott by å være i - hele året.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar