torsdag 3. juli 2014

Skudefestivalen er i gang

Skudefestivalen i Skudeneshavn er godt i gang. Titusenvis av turister kommer til byen disse dagene. Ikke minst på torget yrer det av aktivitet med salgsboder for kunsthåndverk, designstoler, eksotisk mat og flotte skuter og veteranbåter.


I mange av husene er det nå dukket opp kafeer og gallerier. Vi kan anbefale et besøk innom Gamle Apoteket i Søragadå med en fristende meny, hyggelig vertskap og spennende kunst på veggene.


Denne nesten hundre år gamle skøyta fikk stor oppmerksomhet fra de forbipasserende, og når båtens motor ble startet opp - gav dukk-dukk-motorlyden en fin bakgrunnsmusikk.


Kunst kan du finne i de ulike galleriene, på Bytunet og i Sjømannsforeningens lokaler på Korneliusholmen, men kanskje du er mer nysgjerrig på antikviteter? I så fall ta deg en tur ned til Piren eller her nede ved Tåkelurfabrikken på Dampskipskaien. Kanskje en rosemalt kiste eller et gammelt kjerrehjul kunne friste?


Byen er pyntet i sin fineste stas. Blomster over alt, nymalte hus og det norske flagget vaiende. Så på spørsmålet: Speil, speil langs veggen der, hvem er vakrest her? Så er nok svaret Gamle Skudeneshavn selv med sine folk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar