fredag 10. januar 2014

På jakt etter "Skipper Worse"

Mange i den eldre generasjonen forbinder "Skipper Worse" med Gamle Skudeneshavn. Det er ikke så merkelig, fordi denne tv-serien fra daværende NRK Fjernsynsteatret ble innspilt i Skudeneshavn i 1968.


Etter at NRK har åpnet sine arkiver er det nå mulig å få se "Skipper Worse" via nettsiden nrk.no.


Mange scener er spilt inn i gatene i Gamle Skudeneshavn og ikke minst inne i Mælandsgården, byens flotte museum. Tittelrollen som Skipper Worse ble spilt av Lasse Kolstad, ellers finner vi kjente skuespillere som Bab Christensen, Egil Hjorth-Jenssen, Kyrre Haugen Bakke og Arne Aas.


Tv-serien var i fem deler og regissert av den anerkjente regissøren Tore Breda Thoresen - og selvsagt bygget på Alexander Kiellands roman av samme tittel fra 1882. Kanskje du kjenner deg igjen og får lyst til å et nytt besøk i byens sjarmerende gater - og et museumbesøk.


1 kommentar:

  1. Hei der. Både Helga og jeg samt alle mine elever på barneskolen var med. Elevene fikk 16 kroner timen ( i 1966!), men far d evar kled og sminket- kunne være ferdige kl.12. ,men skullre først spille inn i kveldingen- der gikk de rundt i havn med gamle klær og paykker og ahdde full betaling.
    Bytunert var base for NRK der alle kostymene var i 2.etasje og der vi ble sminke i 1.etasje. Tre mnd med Hollywoodstemning...

    SvarSlett