lørdag 13. august 2016

Edle dråper fra Skudenes Bryggeri

Det høljer ned med regn og det blåser. Det gjør jo ingenting med "noen dråper", men det er helt andre, edle dråper vi er på jakt etter. En liten spasertur fra Søragadå i Gamle Skudeneshavn og ut til kaien på Neset finner vi en hvit bygning. Her holder Skudenes Bryggeri til og har lørdagsåpent for de av oss som liker godt øl.


Kristian Eriksen viser oss smilende rundt. I kjelen bak ham brygges det juleøl. Det ser velsmakende ut og vil nok passe fortreffelig sammen med verdens beste pinnekjøtt fra slakter Snørteland, tenker vi. Snørteland lager forøvrig en egen ølpølse til det lokale brygget.


Denne helgen er det fem øltyper tilgjengelig: Hvit byge (hveteøl), Styrbord (blonde ale), Ballast (Pale Ale), Nautisk (alm. IPA) og Fyrtårn (stout). I kule trekasser selges fire forskjellige øltyper med to tilhørende, stilige ølglass.


Store ølflasker er også mulig å kjøpe, og når flasken er tom er det mulig å kjøpe påfyll. Alt på tøffe, gammeldagse flasker. Til høsten kommer det også mindre flasker 0,33 for salg.


Skudenes Bryggeri er falt i god smak hos folk. Nå er bryggeriet i ferd med å vokse seg ut av lokalet i Neset, og til høsten planlegger de å flytte til Storamyrveien 20 - handels- og næringsområdet i Skudeneshavn.


Inntil flyttingen vil du nok treffe disse hyggelige bryggerne, som pakket ned vårt innkjøp med edle dråper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar