søndag 8. november 2015

Litteratur, latter og lokalhistorier

Høsten er tid for å lese. Det er ikke for ingenting at man snakker om bokhøsten. Det gjelder selvsagt her i Skudeneshavn også, hvor den fine SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival nettopp har blitt arrangert. Årlig drar vi hit for å delta på fine arrangementer og møter med forfattere. Men i år ble det ganske annerledes.


Denne gangen var jeg invitert til selv å delta på SILK-festivalen for å være med på fortellerkvelden på Råseglarlaget. Naturlig nok for å fortelle om boken "Det gode liv i Skudeneshavn: De fire årstidene", som er utgitt på Søragadå Forlag. Først var det boksigninger hos Hillesland Libris med blant annet krimforfatteren Jørgen Jæger og den fantastiske amerikansk/britiske tegneren Sarah McIntyre. Hun signerte sine egne bøker - og laget nydelige tegninger til hver enkelt kjøper.


Selv fikk jeg denne fine hilsenen fra Sarah med en skrekkingytende hai i boken "Shark in the bath". I vinter kommer en av hennes bøker ut på norsk. Den heter "Den magiske vinteren". Og der finner du blant annet tegninger av hus i Skudeneshavn.

Om kvelden var det klart for fortellerkveld. Stappfullt av folk på Råseglarlaget og veldig mange kjente ansikter fra byen. Journalist Sigmund Hansen, som jeg har kjent i 32 år siden jeg begynte selv å skrive i Haugesunds Avis, bandt sammen en veldig hyggelig kveld. Her var det musikalske innslag med Katarina Bryan (oppvokst i Gamle Skudeneshavn) og ektefellen David, Klokkerdiakonens døtre - Grete Lunde Øvrebø og Dagmar Lunde (oppvokst i Sørgadå) og poeten Truls Horvei (til daglig kulturjournalist i Haugesunds Avis). Ole Evald Kristiansen bød på ramsalte historier fra et langt liv som sjømann og Egil Houeland med morsomme historiske glimt fra Radio 102.

Det var god stemning og veldig hyggelig å lese litt fra boken. Det ble selvsagt om SILK-festivalen, da den kjente forfatteren Jon Michelet tok byen med storm. Han var som en rockestjerne som var kommet hjem og ropte "Skudeneshavn I love you", da han forlot Holmen Brygge i sin tid. Det ble en fin kveld med mye latter og artige lokalhistorier.

Til slutt er det bare å gratulere de mange flinke personene som står bak SILK-festivalen. Nok en gang mange flotte arrangementer, konserter og møte med spennende forfattere i mange ulike sjangere. Nå er det bare å glede seg til neste høst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar