lørdag 2. november 2013

Jon Michelet - "rockestjerne" i Skudeneshavn

-Jeg føler meg som en rockestjerne her i Skudeneshavn, fortalte forfatteren Jon Michelet da han gjestet SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival. Han var invitert til å fortelle om sine bøker om krigsseilerne, og hadde blitt møtt av lesere i Skudeneshavn som gjerne ville bli fotografert sammen med ham og som tydelig viste sin begeistring.
- Men jeg er jo ikke akkurat Mick Jagger, flirte Jon Michelet.




Forfatteren møtte sine lesere på Holmen Brygge i Gamle Skudeneshavn. Blant dem var mange godt voksne sjøfolk som ville høre mer om Jon Michelets siste bok "En sjøens helt - Skytteren" og den meget populære forløperen "En sjøens helt - Skogsmatrosen". Han fortalte om historiene til krigsseilerne han selv møtte til sjøs som sjømann på 1960-tallet. Og om all den gode hjelpen og historiene fra sjøfolk, krigsseilere og etterkommere av krigsseilere som han har møtt i forbindelse med skrivingen av bøkene. Tidligere på dagen hadde han vært i den lokale sjømannsforeningen og møtt to krigsseilere fra Skudeneshavn. Et møte han var svært glad for. Han avsluttet smilende på rockestjernevis: Skudeneshavn I love you!



 Det andre store forfatternavnet på festivalen er den nylig Bragepris-nominerte Dag Solstad. Han ble introdusert av programsjef Hanne Mulelid, mens Jan H. Landro intervjuet Solstad fra scenen på Holmen Brygge. Dag Solstad fortalte om sin siste roman "Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591 til 1896". En roman om sin egen familiehistorie på morssiden. En tydelig faktatung bok. Dag Solstads råd til leserne er: "Les langsomt, ord for ord, hvis man vil forstå hva jeg sier".



Og før Dag Solstad fikk slippe til, interjvuet Landro forfatteren Agnes Ravatn. Hun fortalte om skriveprosessen rundt sin siste roman "Fugletribunalet". En moralsk thriller, var hennes betegnelse på romanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar