søndag 25. august 2013

Skudeneshavn - båtfolkets favoritt

Mange velger å komme til Skudeneshavn på Karmøy via sjøveien - og det er det mange gode grunner til. Skudeneshavn Båtforening har sin egen flotte gjestehavn, midt i sentrum. Båtforeningen ble kåret til Norges beste båtforening av Båtmagasinet - med begrunnelsen av at båtforeningen er rett og slett unik!


Skudeneshavn båthavn har 60 båtplasser, mulighet for strømuttak, benyttelse av vaskerom, toaletter, dusj og vannfylling. Til den populære havnen kommer snekker, daycruisere og selvsagt mange seilbåter. Maksimal seilingsdybde i indre havnebasseng er 3,3 meter, heter det på båtforeningens egne nettsider.


Like ved Skude fryseri er det mulig å fylle diesel. Ekstra mange båtturister er det selvsagt under Skudefestivalen, som går av stabelen rundt den første helgen i juli hvert år. Dette er en av landets største kystkulturfestivaler.


Ikke minst er det viktig å trekke frem den flotte kysten og fine naturen rundt Skudeneshavn og ellers i Rogaland. Har du lyst til fiske, så napper sikkert fisken også! Eller kanskje du har lyst på en sykkeltur? Sykkelutleie og mye annet fikser man på Turistkontoret - sentralt plassert på torget i Skudeneshavn. Og blir du litt småsulten, så må du gå innom den utrolig flotte kafeen til Johannes i Søragadå. På Majorstuen kafe kan du få deg verdens beste vafler, kaffe eller super bringebærbrus. Så her er det bare å ankre opp!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar