lørdag 6. juli 2013

Folkeliv på Skudefestivalen!

I helgen har byen virkelig sydet av liv nå som Skudefestivalen har hatt sitt 20 års-jubileum, og værgudene har vært vennlige og latt solen skinne under festivalen. Riksantikvar Jørn Holme foreslo i åpningstalen en kulturminnefredning for Skudeneshavn fordi byen er så godt bevart i dag og er en viktig del av kystkulturen vår.Nede på torget syntes de minste barna det var stas å se på kaniner, høns og kyllinger. For småbarna var også båtturen med Elias hvor de selv fikk lov å være kaptein og styre båten et høydepunkt! For de litt større var nok tivoliet på kaien et trekkplaster, og de obligatoriske bodene med lakris, leketøy, klær, lykkeposer var så klart også på plass i handlegaten under festivalen.

Vi voksne derimot syntes det var fint å tusle fra galleri til galleri, slå av en prat med kunstnerne og se på alle de flotte utstillingene.
Ta stråhatten eller blondekjolen på for en spasertur eller en kopp kaffe i hagen, og titte på folkelivet i byen.


Stikke innom og se på snurrepiperier til salgs i et av sjøhusene nede ved museet eller i antikvitetsutsalget på torget, og slå av en prat med en av "skrotnissene" som holdt utsalg i garasjene på Dampskipskaien og kjøpslå om fine gamle antikviteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar