fredag 4. januar 2019

Dette skjer i Skudeneshavn!!

I den vakre sommerbyen Skudeneshavn skjer det mye spennende året rundt. Her er en oversikt over hva som skjer i 2019, vel vitende om at det kommer til mange flere arrangementer og konserter ut over året.


En tur til byen og spesielt til Gamle Skudeneshavn er alltid en fin ting å gjøre.


26. januar er det konsert med D´Accord på Holmen Brygge - arrangert av Karmøy Jazz og Blues Klubb. D´Accord har sine røtter i den melodiøse rocken fra 1970-tallet. De har utgitt tre album, som har fått strålende kritikker.

Samme dag er det klart for kulturprosjektet "Kjært og nært" på Kulturhuset hvor den lokale rockegruppa RETØRN er på scenen. Bandet har vunnet publikumsprisen under Karmøymesterskapet i pop og rock.


Historieforteller, humorist og matblogger Fru Haaland - alias Skudeneshavns Gunn Haaland - har forestillingen "Med fodle slagsida" på Holmen Brygge 1/3 (utsolgt), 2/3, 8/3, 9/3, 22/3, 23/3, 29/3, 30/3 og 6/4.

26. mars arrangerer Karmøy folkebibliotek ordførerens time på biblioteket i Skudeneshavn. Kom innom og slå av en prat med ordfører Jarle Nilsen.

SILK påskekrim går av stabelen på Tåkelurfabrikken ved Dampskipskaien 4. april. En kriminelt hyggelig aften med Tonje Salte Thorsen og Ragnhild Kjøllmoen Aarø, som presenterer vårens beste krim. Det blir også besøk av en krimforfatter.


17. mai i Skudeneshavn er en begivenhet i seg selv. Barnetog, folketog, kapproing og mange fine arrangementer.


I begynnelsen av juni er det klart for Skudedagene med mange gode tilbud i butikkene og fine arrangementer for små og store.

8. juni arrangeres det store hinderløpet The Beast, som består av 6 våte og utfordrende kilometer fylt med mange hindringer designet for å teste utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst mental styrke. Det er rundt 500 deltakere på dette store arrangementet.


Syrefestivalen går av stabelen 22. juni. Aktiviteter for hele familien på Syre. Dans om kvelden i Syrevågen.


Årets store og kjente festival er Skudefestivalen. En av landets største kystkulturfestivaler går av stabelen 4. til 7. juli. Rundt 30.000 personer deltar på festivalen og du kan få oppleve kjente og kjære artister med konserter innen pop, rock og andre sjangere, en rekke kunstutstillere, få se gamle båter og motorer - og se tradisjonelt håndverk. En rekke tilreisende kommer med båt og bobil.


Høstens store høydepunkt er SILK - Skudenehavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival som i år feirer sitt 10 års jubileum. Garantert et spennende program med internasjonale og kjente norske forfattere på programmet. I tillegg er det alltid en rekke fine konserter og arrangmenenter. I år går festivalen av stabelen 30. oktober til 2. november. I fjor høst var den internasjonalt kritikerroste Per Petterson (på bildet) en av festivalens store attraksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar