onsdag 27. juni 2018

Nydelige kunstutstillinger under Skudefestivalen

Det er mange flotte kunstutstillinger rundt om i Skudeneshavn under Skudefestivalen fra 5. til 8. juli. Noen av dem åpner allerede 30. juni.

Billy Roy Økland viser sine malerier i Søragadå nr. 5. En klassisk figurativ maler fra Nerdrumskolen. Han er inspirert av malere som Rembrandt, Tizian, Goya, Hertervig, Skredsvig og Nerdrum. Økland var festivalkunstner i fjor.Årets festivalkunstner er Odd Dubland fra Varhaug, Jæren. Hans kunst gjenspeiler naturen - fjell og hav.


(Illustrasjon fra Skudefestivalen)

Er du glad i fotokunst så er det muligheter til å se en egen fotoutstilling under festivalen.


Fotografen Ida Kristin Vollum har salgsutstilling i Gamle Apoteket i Søragadå. Utstillingen heter "Bevegelse".

På Blonden gjestgiveri vises en minneutstilling for tekstilkunstneren Ingrid Falnes Ellingsen. Galleri Gudrid viser utstillingen med utvalgte billedvever og noen kirketekstiler som hun vevde i sin mest aktive periode. De fleste arbeidene er innlånt fra private og offentlige eiere. Utstillingen vises 30. juni til 15. august.


(Foto: Galleri Gudrid)

Kunstneren Terje Resell - en av Norges mest anerkjente grafikere - har utstilling i Studio 21 - galleriet i Søragadå 21. Han er kjent for sin grafikk i særklasse. Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1976. Han har hatt utallige utstillinger i inn- og utland. Han jobber med tradisjonelle teknikker, koldnål og etsing i kobber. Utstillingen åpnes 30. juni.


(Illustrasjon fra Facebook-siden til Galleri 21)


Den kjente kunstneren Kjell Marthon Søyland har maleriutstilling under Skudefestivalen på Sjømannsforeningen på Korneliusholmen. 
-Utstillingen har jeg kalt "Drømmen om lyset" og det er ikke uten grunn. Hele mitt liv har jeg bestrebet meg på å fange lyset til lerretet. Samtidig som jeg maler naturalistisk som det heter, prøver jeg å ha et udefinerbart slør av mystikk og uverdighet i maleriene. Det skal være rom for videre fortolkning. De beste drømmene er dem du har selv, forteller maleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar