tirsdag 29. november 2016

Om å glede seg til jul

Knallblå himmel og sol. Hadde det ikke vært for at det er litt kald vind kunne man nesten tro det var sommer. Det er det ikke. Det er første søndag i advent og snart jul.


Julen har kommet til Skudeneshavn. Julemarkedet er åpent, det har vært flott tenning av julegranen og julenissen har allerede sust rundt i byen med hest og kjerre.


Tradisjonen tro har vi vært tidlig ute med å bestille verdens beste pinnekjøtt fra slakter Snørteland. Bestillingen er sirlig ført inn i boken på disken. Tør ikke ta sjansen på at det blir utsolgt. På andre siden av gaten har vi vært innom Blåklokken blomsterbutikk og bestilt juledekorasjon til den blå inngangsdøren. Det skal bli fint å feire nok en jul her.


Over alt i byen henger det flott julebelysning. Ekstra lang julegate i sentrum i år. Naturligvis er Søragadå også pyntet. Gode naboer i venneforeningen Gamle Skudeneshavn har sørget for at man kan drømme seg til "Jul i Skomakergaten".


Nå er det bare å glede seg og begynne å telle ned til selveste julaften. I tiden fremover er nok det viktigste å kjøpe inn fine julegaver. Kanskje en skipsmodell fra Basen og garantert noen bøker fra Hillesland. Med fine pauser på en eller annen kafé. Stor stas blir det å julepynte huset på lille julaften. Frem med alle nisser og inn med det grønne, glitrende juletre. Nyt førjulstiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar