torsdag 18. juli 2013

Sommertid er boktid! Men hva skal vi lese?

Sommertid er boktid. Skudeneshavn er en fin bokby med et godt utvalg av bøker hos Hillesland bokhandel og bruktboksalg i flere av butikkene. Ellers i året kan man låne bøker på det lokale biblioteket, men nå i sommeren må man ta turen til hovedbiblioteket i Kopervik. Det er verdt turen. Biblioteket er stort og innbydende og har dessuten en stor filmsamling.


Her i huset vårt i Søragadå har vi vårt eget bibliotek. Leselysten er stor hos barn og voksne.


Aurora (1 1/2 år) synes det er stor stas med billedbøkene "En dag med Albert" (fine Albert Åberg leker med ulike leker, tenker på mange ting og kler på seg) - og "Min første bok med ting å se" - en flott måte å lære nye ord på.

Vi voksne har hatt stor glede av å lese opp igjen Peter Mayles fine og morsomme skildring "Et år i Provence". Småbylivets gleder og sorger kan man kjenne igjen her i Skudeneshavn også. Overføringsverdien er stor, selv om det er litt færre vingårder og gourmet-restauranter her...


Sigurd Hoel redigerte Gyldendals klassiske gule serie fra 1929 til 1959. Mange flotte titler, som er verdt å lese i dag også. På terrassebordet ligger Paul Bowles "Med himmelen som tak" fra nettopp Den gule serie - om reisen og livet til ekteparet Port Moresby og Kit. På jakt etter livets mening under den brennhete solen, på vei inn til Saharas ørkenlandskap.

En helt annen sjanger er Henrik Langelands "Fyrsten". Wonderboy Christian van Hall er tilbake som kommunikasjonsrådgiver og snubler inni et drama med maktkåte journalister, PR-rådgivere, politikere og attpåtil et drap. Spennende, underholdende med en høy grad av troverdig inside-faktor.

De store jentene på 10 og 12 år leser også. Deres boktips kommer senere :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar