mandag 8. juli 2013

Har du funnet drømmehuset?

Dagens happening var å gå på visning for å ta en titt inn i huset på hjørnet som er til salgs. Idyllisk, stort, med stor uteplass og ikke minst med mulighet for å drive virksomhet i kjelleren som i dag rommer et fint lite galleri. Har du en kremmer i magen så kan det altså drives en liten virksomhet her.


I kjelleren finnes det til og med en gammel bakerovn ettersom lokalet i gamle dager har rommet et bakeri. Fra andre etasje var det fin utsikt mot Korneliusholmen og båtene ved broen. I finstua stod en flott gammel etasjeovn, og et sort fint piano.

Huset har absolutt potensiale men trenger nok en del oppussing. Og nettopp det kan jo være fint, for da har man jo muligheten til å sette sitt preg på huset og følge sin egen smak!Huset ble bygget i 1853 for Fredrik Lundin fra Kjøbenhavn som var handelsborger og skipsreder, og i 1865 bodde han der med fem barn, tjenere og en losjerende sjømann. I huset har det i tidligere tider vært drevet både bakeri, hotell og kleshandel i følge boken "Hus og innbyggere i gamle Skudeneshavn".

Vi har jo allerede funnet vårt drømmehus, men det er likevel moro å se hvordan de andre trehusene her er bevart og hvilke løsninger som er valgt innendørs, og å se for seg hvilke muligheter huset byr på.  Alle trehusene her i Skudeneshavn er vernet, og i salgsoppgaven ligger det ved retningslinjer for utvendig vedlikehold og hvordan man går frem,  men innvendig står man fritt til å velge en mer moderne linje om man ønsker det.

Dersom du ikke har funnet ditt drømmehus ennå så ta en titt: Søragadå 13

(Foto: Salgsoppgave Eiendomsmegler A AS)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar