mandag 1. juli 2013

Full fart før Skudefestivalen

Store og små er i full sving med de siste forberedelsene før Skudefestivalen, som går av stabelen 4. til 7. juli i Skudeneshavn. Festivalen feirer i år sitt 20 års jubileum med et tettpakket og spennende program.

Men før tusenvis av festivalgjester kan innta den lille byen er det svært mye som skal gjøres. Akkurat nå står alt litt på hodet og det er full fart med forberedelser.

De fine salgsbodene, formet som gamle sjøhus, losses av lastebiler. Butikkvinduene blir vasket, ugress fjernes, blomster plantes og mobile gatekjøkken fylles opp med ingredienser til varme poteter, grillmat og eksotiske matretter. 
Foran den fine paviljongen ved torget, holder man på å sette opp en provisorisk scene i regnværet. For når regnet snart er borte og festivalen er i gang, så skal blant annet a1 og Trine Rein opptre.

Strømkablene er lagt frem nede ved ferjekaien, slik at det flotte veteranskipet MS Sandnes - som skal være kombinert hotell og restaurantskip under festivalen - skal få nok strøm. Opprinnelig var dette et nattruteskip og skal ha vært blant de mest lukseriøse som gikk i rutefart langs norskekysten.

Men allerede tirsdag 2. juli er det storfint besøk i sommerbyen. Da kommer NRK Sommeråpent med programleder Nadia Hasnaoui for å sende direkte fra det gamle hurtigruteskipet Ragnvald Jarl (MS Sjøkurs) - fra kai i Skudeneshavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar