mandag 9. desember 2019

Juleforberedelser i Gamle Skudeneshavn

Det er deilig å få en solfylt førjuls-lørdag i den julepyntede seilskutebyen. Denne dagen har vi bestemt oss for å gjøre flere av de viktige forberedelsene til nok en koselig, gammeldags julefeiring i Søragadå i Gamle Skudeneshavn. 


Første punkt på listen var å stikke innom Blåklokken blomsterbutikk. Tradisjonen tro er den nydelige juledekorasjonen bestilt i godt tid. Alltid kjempehyggelige folk på jobb og årets dekorasjon var - om mulig - enda finere enn de vi har kjøpt de siste årene. Den vakkert dekorerte julebutikken er verdt et besøk i seg selv.


En positiv overraskelse var at juletreselgerene var på plass på torget. Vi hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe juletre ennå, men det var det en edelgran som passer perfekt i stuen vår. Tett og fin og akkurat høy nok. Det blir koselig å pynte treet med julepynt fra flere generasjoner både på Vestlandet og i Trøndelag.


Så med juletreet over skulderen var det bare å begi seg hjemover Søragadå. Nesten som å ha vært i skogen og hugget sitt eget tre.


Etterpå måtte vi en tur tilbake til handlegatene. For vi måtte jo selvfølgelig innom slakter Snørteland og bestille verdens beste pinnekjøtt - for åttende gang. Det er jo en tradisjon. Stor bonus når det var ferske reker å få, så var dagens middag også ordnet. I tillegg ble det en tur på byens fine julemarked. Og ikke minst koselig med hesteridning for de minste utenfor Smiå bistro. Etterpå hva det å henge opp julepynt i kjellervinduene og inne i stuen. Så nå titter nissene på deg, når du går forbi i Søragadå. Ja, førjulstiden er fin. Nyt den i den vakre julebyen Skudeneshavn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar