mandag 29. juli 2019

Reis til den vakre sommerbyen for 37 kroner

Å reise til Norges vakreste sommerby Skudeneshavn på Karmøy koster ikke mer enn 37 kroner for voksne og 18,50 for barn/student/honnør. For så billig er det å reise miljøvennlig med de grønne bussene fra filmfestivalbyen Haugesund. Bussturen med direkteavganger tar rundt en times tid.


I Haugesund koster en bybuss-billett bare 10 kroner, og det er altså svært billig å dra på "Buss-cruise" til Skudeneshavn.

(Foto: Kolumbus) 

Etter å ha sett det vakre, italiensk-inspirerte rådhuset i Haugesund kan du sette deg inn i bussen og dra sørover til Karmøy - Homeland of the Viking Kings. I Skudeneshavn er det selvfølgelig koselig å rusle rundt i Gamle Skudeneshavn og å stikke innom en kafé.


Blir du sulten så kan du spise pannekaker fra slakter Snørteland på kaikanten eller kanskje kjøpe en softis på Lanternen. Byen har også mange fine butikker, så her er det litt av hvert for den shopping-glade busscruise-turist.

Besøk Hillesland bokhandel med et bredt utvalg av skjønnlitteratur og lekebutikken Kozmoz i 2. etasje, kjøp et smykke til din kjære eller gave til jubilanten hos gullsmeden Jacob C Melhus AS mens Handlehuset byr på garn for den strikkeglade. Liker du bedre å sy så er Quiltesmia vel verdt et besøk, mens i samme lokale finner du også Basen som har alt  du drømmer om til båt og fiske. Her finner du også flotte maritime suvenirer. Og kjenner du noen som fortjener en blomst så stikk innom Blåklokken Blomsterforretning! I tillegg finnes det enda flere butikker i den koselige, lille byen, blant annet kosmetikk, klær, interiør, elektrisk forretning med mye annet og egen sportsbutikk.


Når man tar bussen kan det jo friste med et glass vin hos Kulturkaféen Badehuset, en pils på Lanternen eller en deilig middag med drikke hos Smiå Bistro. Det finnes mange fine og koselige kafeer i byen. Kos deg med god samvittighet. Og husk at du finner noen av Norges flotteste sandstrender bare en kort busstur unna.


Kjøper du en dagsbillett (24 timers billett) til 90 kroner kan du dra til Skudeneshavn, stanse noen timer på stranden og dra innom Avaldsnes kirke og Nordvegens vikinghistoriske senter på veien. Genialt, miljøvennlig, effektivt og ikke minst superbillig.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar