søndag 12. august 2018

Sommeralbum fra tidenes Skudenes-sommer

Det er fint å sitte en søndagsformiddag på kjøkkenet med en kopp rykende varm espresso og se gjennom bildene fra tidenes sommer i Skudeneshavn. Mimre om fine sommerdager, morsomme sosiale lag og fine samtaler i Søragadå.


Det som alltid er slående i Gamle Skudeneshavn er hvor vakkert det er med de hvite trehusene, velstelte hager og ikke minst alle blomstene. I særdeleshet er det vakre roser i ulike farger.


Utsikten fra kanonen viser hvor vakkert byen ligger bygget nedenfor fjellet og med umiddelbar nærheten til sjøen.


Ekstra fint er det når gamle, restaurerte båter ligger til kai, som her utenfor pensjonatet Nornes-huset.Spesielt deilig er det for oss byfolk å nyte den absolutte roen det er i byen. Noen ganger er det så stille at du hører vingeslagene fra en due eller måke som flyr forbi, eller kranen på verftet som løfter noe fra en båt som er inne til reparasjon på andre siden av byen. Og der kommer en sommerfugl lydløst flyvende mot deg og viser seg frem i all sin prakt.


Når denne vakre bilen fra 1920-tallet kommer kjørende i Søragadå høres det godt. Godlyd fra en gammel bilmotor som går perfekt, og mange stikker hodet ut for å se den flotte bilen. Tenk slik var det her i byen for noen generasjoner siden.


Med byens smale gater er det effektivt å bruke sykkel eller sparkesykkel. Suse avgårde for å kjøpe lørdagsgodt i en papirpose.


Det er alltid stas med de gamle båtene som besøker byen. En rolig ettermiddag. Og kontrasten til festivaldager med tusenvis av folk i gatene, som er overveldet og overrasket over hvor fantastisk flott det er i Skudeneshavn. Fortsatt god sommer :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar