tirsdag 8. mai 2018

Bli med på digital historiereise i Gamle Skudeneshavn

Snart kan du reise tilbake i tid og oppleve Gamle Skudeneshavn via mobilen din. Appen "Tilbakeblikk" skal gjøre historien levende - både det synlige og det usynlige. Det er Karmøy kommune som står bak den spennende nyheten. 


-Vi vil gi publikum et glimt av det sosiale, kulturelle og arkitektoniske som har sitt utspring i byens hus og byens mennesker. Hva har skjedd i disse gatene? Karmøy kommune har ambisjon om å bli en heldigital kommune innen 2020. Dette reiselivsproduktet er et steg i riktig retning, sier reiselivsrådgiver Camilla Vandvik og kommuneantikvar Ane Steingildra Alvestad.


I appen "Tilbakeblikk" kan du se hele 11 fine, historiske filmer fra Gamle Skudeneshavn. Du møter personer fra byens gullalder på en vandring gjennom gamlebyen - fra statuen av tidligere ordfører Wikre ved Paviljongen til utsikten på Havnafjellet.

Filmene er GPS-styrt slik at innholdet stemmer overens med omgivelsene for å skape en illusjon av at historien utspiller seg fremfor gjesten.


Appen er laget av Utviklerne. Den består av filmer som er laget i samarbeid mellom Absurd film, Elsa Aanensen og Nina Sele (manus og regi) og Karmøy kommune (prosjektledelse ved kommuneantikvar Ane Steingildra Alvestad og reiselivsrådgiver Camilla Vandvik). Profesjonelle skuespillere og statister er med i filmene. Under filminnspillingen ble mange folk i gamlebyen involvert!  

Den spennende appen lanseres av dagens ordfører, Jarle Nilsen, den 23. mai. Her er det bare å glede seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar