mandag 3. april 2017

Dette skjer i Skudeneshavn i tiden fremover

I år fyller Skudeneshavn 160 år og det skjer mye spennende i byen i tiden fremover. Her er en oversikt over forskjellige ting som skjer i den fine byen. 


Påsken er en tid hvor det kommer mange tilreisende til byen og sommerbyen viser seg gjerne frem fra sin beste side. Gamle Skudeneshavn er en attraksjon i seg selv med sine vakre trehus fra 1800-tallet. En av landets best bevarte trehusbebyggelser. Byen er også et populært sted for båtturister, både dem med seil og motor.

SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival arrangerer i samarbeid med Karmøy folkebibliotek påskekrim på Holmen Brygge 30. mars. Møt forfatteren Chris Tvedt i bokbad med Geir Tangen, og musikk av duoen Into Waves.

De entusiastiske eierne av Holmen Brygge åpner en ny kulturkafé på Badehuset på Holmen. Åpning er den 12. april klokken 12.00.

17. mai er det flott markering av nasjonaldagen i Skudeneshavn. En opplevelse med flagg og festkledte mennesker i alle aldre rundt om i byen. Arrrangement i Parken, barnetog og borgertog og kapproing er blant aktivitetene.

Skudenesdagene og Sommergospel starter byjubileet 3. juni. Barna kan glede seg til tivoli. Hver fredag, lørdag og søndag i juli blir det sommerkonserter med lokale artister - "Kveldsang i sommerbyen".

Gjennom hele sommerhalvåret er det også besøk av en rekke cruiseturister, når de store cruiseskipene anløper Haugesund.

Kystkulturfestivalen Skudefestivalen går av stabelen fra 29. juni til søndag 2. juli. Her blir det boder på torget med salg og fremvisning av gamle håndverkstradisjoner, og mange aktiviteter for liten og stor. Titusenvis av besøkende hvert år. Under årets festival er det blant annet konserter med Kvelertak, Henning Kvitnes, Stavangerkameratene og Heine Totland. Mange flotte kunstutstillinger i Gamle Skudeneshavn og ellers i byen. Billy Roy Økland er årets festivalutstiller. I Falnes kirke blir det kirkekonsert.

Et veldig populært tiltak om sommeren i Skudeneshavn for barna er Kongesommer som arrangeres av Frivillighetssentralen. Her får barna delta på mange artige aktiviteter.


Søndag 13. august kommer vakre Christian Radich til Skudeneshavn. Blant annet blir det fjordtur med Slogmåkane om bord.

19.august arrangeres det seks kilometer lange hinderløpet The Beast for 3. gang. Løpet er utsolgt med 715 billetter men det blir også arrangert familie og juniorløp samme dag. 

Skudenes Matfestival er blitt er populært arrangement og foregår lørdag 30. september.

SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur og Kulturfestival går av stabelen 1. til 4. november. Allerede nå er det klart for navn på gjestelisten som Anne Holth, Ann Cleeves, Victoria Hislop og direktør Kristin Danielsen i Kulturrådet åpner den flotte festivalen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar