torsdag 7. januar 2016

Fine tilbakeblikk på 2015

Nå ved årsskiftet er det fint å kaste et blikk tilbake i fotoalbumet på året som har gått. Sommerbyen Skudeneshavn er sjarmerende hele året og i alle årstidene. En vinterdag med blå himmel og blikkstille sjø er fint, når man vandrer rundt på kikk etter byens svanefamilie. 


Om kvelden kommer kanskje månen frem. Både vakkert og en smule dramatisk.


Med påsken starter gjerne blomstersesongen. Det er veldig hyggelig å pynte opp på trappen med påskeliljer. Den fine gulfargen passer jo ypperlig til gamlebyens kritthvite bygninger.


Om sommeren er det stor aktivitet og mye folk. Er det fint vær kan en strandtur friste, eller barna vil gjerne dra en tur opp i Jungelen ved skolen og leke der. Høydepunktet for mange er Skudefestivalen i begynnelsen av juli. Da kommer det tusenvis av tilreisende for å oppleve kystkultur, konserter og nyte fine Skudeneshavn i sommerprakt. Spesielt ser det ut til at båtturistene koser seg nede i havn.


Rosebyen passer godt som kallenavn på Gamle Skudeneshavn. I månedsvis bugner det med roser bak stakittgjerder, i hager og i bed. Vakkert rett og slett.


I sommer gikk det mye tid med til å finpusse manuset til boken "Det gode liv i Skudeneshavn: De fire årstidene". På fine sommerdager var det deilig å kunne sitte ute på terrrassen og jobbe.


Og med sommeren er det også tid for mange bursdagsfeiringer i familien vår. Bedre sted å feire dagen på enn i Søragadå finnes vel ikke?!


Høsten kom og det var naturligvis klart for SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival. Ekstra morsomt i år å selv få delta, og veldig gøy å møte leserne under boksigneringen hos Hillesland Libris. Her sammen med festivalens mest fargerike forfatter, illustratøren Sarah McIntyre, som gjorde stor suksess i byen og mange skoler på Karmøy.


Nå er det bare å finne frem kameraet og samle inn nye minner. Fine glimt for det nye året - 2016 :)