søndag 20. november 2016

Gammeldags jul i Skudeneshavn

Skudeneshavn er en fantastisk by å feire og oppleve julen i. Den idylliske gamlebyen minner veldig om Jul i Skomakergaten, og er du heldig så suser nissefar forbi med hest og kjerre i Søragadå. Det flotte julemarkedet er også verdt et besøk.


Julemarkedet åpner lørdag 26. november og har åpent lørdag 3. desember, lørdag 10. desember, søndag 11. desember og onsdag 14. desember. På åpningsdagen blir det flott julegrantenning klokken 17.00 med Mille H. Ytterøy som konferansier. Og selvsagt musikk ved Musikkorpset, gang rundt juletreet og nissene fra Nes deler ut godteposer på Snørtelandstorget fra 17.30.


De yngste synes nok det er stor stas å få bli med nissefar med hans hest og kjerre. I adventstiden er det flere arrangementer på Salem, butikkene er selvsagt langåpne for julehandel og mye fint å kjøpe på julemarkedet.

Koselig er det å gå rundt i Gamle Skudeneshavn. Mat og drikke kan du få på Majorstuen kafé, Verdens minste kafé, Hafnia og Tåkelurfabrikken på Dampskipskaien. Eller kanskje en god middag frister på Lanternen eller Smiå. På Holmen brygge er det adventskafé fra lørdager fra 26. november til 17. desember, med fyr på grua og julegløgg. På Tidens Minde kan du få et glass med noe godt i. Det er Jul i verkstedet på Skudenes Mek. Verksted Selskapslokale fra 9. til 11. desember.

Torsdag 8. desember er det turnoppvisning og lørdag 10. desember kan du bli med på nisseverksted på Tåkelurfabrikken.

Torsdag 15. desember er det nissemarsj til New Zealandhytten ("Gullgraverhytten"). Oppmøte ved Skudehallen klokken 17.00. Ellers byr Teddy Bears opp til romjulsdans på Holmen Brygge 2. juledag og det er selvsagt gudstjenester på julaften og midnattsgudstjeneste på nyttårsaften i Falnes kirke. Ha en fin førjulstid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar