fredag 24. juni 2016

Høydepunkter på Skudefestivalen 2016

Skudefestivalen 2016 nærmer seg med stormskritt. Rundt 35.000 mennesker er ventet til Skudeneshavn for å delta på en av landets største kystkulturfestivaler. Årets høydepunkt for mange er HM Kongens Gardens storbandkonsert i Parken 30. juni. I tillegg blir det konserter med kjente artister som Hanne Sørvaag, deLillos, "Elg", Vassendgutane, Slogmåkane, Sigvart Dagsland og Mash. Som vanlig blir det mange flotte trebåter, veteranbåter og gamle båtmotorer å se. Ikke minst er mange glade for å se tradisjonelle håndverkere vise frem sine kunstner i bodene på torget. Og flere steder er det mulig å gjøre et kupp av antikviteter og rariteter.


Årets festival pågår 30. juni til 3. juli. Festivalkunstner i år er Venche Høvring Kolltveit, som har sin maleriutstilling på Bytunet. Kjell Marthon Søyland viser sine koselige bilder på Sjømannsforeningen på Korneliusholmen, mens marinemaler Magne Adolfsen stiller ut på Blondefabrikken. På Galleri 21 i Søragadå er det utstilling med brødrene Knut André og Jarle Vikshåland. Dessuten er det utstillinger i en rekke lokaler rundt om i byen.

Ordfører Jarle Nilsen står for den offisielle åpningen klokken 17.00 torsdag 31. juni ved Skudenes Idrettspark. Gled deg til musikk og drilloppvisning ved HM Kongens Garde. På lørdagen er det nok en gratiskonsert med Sigvart Dagsland med band i Gassco Arena klokken 19.00.

Under festivalen har komikeren Dag Schreiner forestillinger med sitt humorshow på Skudeneshavn kulturhus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar