fredag 26. februar 2016

Høydepunkter og festivaler i vakre Skudeneshavn

Norges sommerby Skudeneshavn kan by på en rekke festivaler og andre høydepunkter i løpet av året. Her får du en oversikt over det spennende som skjer utover i 2016.


Skudenes Latterfestival går av stabelen 11. og 12. mars. Lørdagen er det vitsestafett på Råseglarhuset og det er egen revykavalkade.

17. mai er selvsagt en helt spesielle opplevelse i en av landets vakreste byer. Flott program for store og små, inkludert tog og taler.

3. til 4. juni er det klart for markedsdagene - Skudenesdagene. Her kan du gjøre et godt kjøp!

4. juni er det Sommergospel i Skudeneshavn. Mange konserter i Parken i Skudeneshavn og stort publikum.

11. juni går The Beast av stabelen. Dette er et hinderløp som består av seks våte og utfordrende kilometer med masse hindringer, for å teste din utholdenhet, konsentrasjon, balanse og mentale styrke, opplyser arrangøren.

Skudefestivalen er den virkelig store kystkulturfestivalen - en av Norges største festivaler i sitt slag. Arrangeres fra 30. juni til 3. juli. En virkelig folkefest. 35.000 besøkende og 600 båter. Se på fint håndverk, flotte båter, spennende kunstutstillinger i utallige gallerier og mange konserter. Blant annet blir det gratiskonsert med Sigvart Dagsland, ellers kommer kjente artister som blant andre Hanne Sørvaag, deLillos, Vassendgutane, Slogmåkane og Øyvind "Elg" Elgenes. De lokale gruppene som Mash, Hooligans og Rebells. Det yrer naturligvis av liv i Gamle Skudeneshavn - en av de best bevarte trehusbebyggelsene i Nord-Europa, hvor du finner mange fine gallerier og kafeer.

Skudenes Matfestival arrangeres om høsten, nærmere bestemt 24. september i Skudehallen. En fantastisk fin mulighet til å kunne smake mat fra hele verden.

15. oktober er det klart for Strikkefestival i Skudeneshavn. Arrangørene lover stands og kurs. Kanskje lurt å ta med strikkepinner?

SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival arrangeres 2. til 5. november. Flotte møter med kjente forfattere fra inn- og utland - og mange fine kulturelle innslag og konserter. Her er det noe for små og store i alle aldre.

I adventstiden er det et fint Julemarked i Skudeneshavn. Med boder, underholdning, utstillinger og ikke minst mulighet til å møte julenissen selv med hest og kjerre. Det hele starter med tenning av det flotte juletreet på torget. Og ingenting er som å nyte god, gammeldags julestemning i Gamle Skudeneshavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar