lørdag 18. oktober 2014

"Norge Rundt" fra Skudeneshavn

Fredag kveld var det nok flere enn oss som spent benket seg foran TV- en for å se "Norge Rundt" med Geir Sofus Sommerfeldt fra Skudeneshavn som programleder. Sendingen startet med et innslag fra sjøen hvor Geir sjekket hummerteiner for fangst. Deretter fikk vi små snutter fra byen mellom hvert av hovedinnslagene. Her møtte vi både vår kjære kafévert Johannes og naboen vår Agnes som viste frem det flotte huset sitt, Perly Snørteland som solgte sine berømte pannekaker til programlederen, vi fikk titte inn i flotte hager og vi ble tatt med på en tur gjennom Søragadå.

 
Se innslaget fra 17.10.2014 på nrk: http://tv.nrk.no/serie/norge-rundt


Johannes på 83 serverer verdens beste vafler og kaffe hver dag på Majorstuen kafé. Her samles folk i alle aldre til en hyggelig drøs. Johannes har et stort hjerte og går man forbi i Søragadå hører man ofte den lett gjenkjennelige latteren hans. Kaféen hans er helt unik, akkurat som en stue fra "gamle dager" med benker og slagbord, en hemmelig lekeskuff i et av bordene til glede for de yngste gjestene, antikviteter til salgs, bilder laget av lokale kunstnere på veggene, flotte friske blomster på heklede duker på alle bordene, og fine gamle bøker og magasiner å bla i for den som er interessert i denslags.

TV-seerne får også møte Agnes Næss som bor i Søragadå i et flott hus med egen brygge og med fantastisk utsikt over sjøen. Agnes vokste opp i Skudeneshavn og kjenner slik sett byen bedre enn de aller fleste. I "Norge Rundt" får vi være med på besøk inn i stuen til Agnes som er glad i både litteratur, teater og kunst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar