torsdag 6. mars 2014

Det gode liv på stranden

Mange forbinder stranden med sol, sommer og sand. Barn som bygger sandslott, voksne som soler seg dovent i en fluktstol og ungdom som spiller ball ved sanddynene. Men strandlivet er jo så mye mer enn det, for det er jo liv på strendene hele året. Rundt Skudeneshavn er det mange fantastisk flotte sandstrender. Ikke minst er de vakre nå om våren.


En av de mest tilgjengelige strendene fra Skudeneshavn, som du kan nå med bil og buss, er jo Åkrasanden. Ikke stappfullt av mennesker på denne årstiden, men nettopp derfor idyllisk for en spasertur med sand under føttene eller kanskje en joggetur ganske alene.


Ja, for selv om det er få mennesker er det mye liv på stranden. Kanskje kan du finne noen fine skjell, en snegle som titter ut av sitt hus, hilse på en liten krabbe som krabber rundt eller bare nyte det vakre vårlyset. Danmark har Skagen - vi har våre strender rundt Skudeneshavn som er minst like flotte. Friluftsrådet på Karmøy har laget en egen brosjyre (nesten en liten bok) om Sandstrendene på Vest-Karmøy

God tur - og nyt den friske sjøluften, utsikten mot Nordsjøen og vinke til måkene, som nok lurer på hvem som er kommet på besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar