torsdag 7. november 2013

Mer strikk i høstkulda: Karmøyjakken!

Har du fått med deg at Karmøy har fått en egendesignet strikkejakke. Det er ildsjelene på Handlehuset som står bak det fine tradisjonelle mønsteret med hvite åttebladsroser på blå bunn. Det er Sonja som har designet jakken kan de opplyse hos Handlehuset, og i tillegg til de norske rosene er det også hentet inspirasjon fra genserne i alpakka som blir strikket i Peru.

Ferdigstrikket versjon Foto: Handlehuset

For deg som fryser i høstkulden kan Karmøyjakken kjøpes fiks ferdig strikket hos Handlehuset i Skudeneshavn. Jakkene blir strikket av en blanding av Alpakka-pels og ull i Peru og deretter sendt til Handlehuset i Skudeneshavn. Det tar ca 3 uker fra bestilling til plagget er på vei i posten fra Peru. Det må man kalle effektiv produksjon! Dermed er det også med på å hjelpe de peruanske strikkerskene med litt penger når man kjøper en ferdigstrikket plagg i Alpakka fra Handlehuset. Garnet som brukes i jakken er fra Du Store Alpakka, og det blir også produsert i Peru. Kjøper du Mirasolgarn fra Du Store Alpakka går 3 kroner fra salget av hvert nøste til å drifte en skole i Peru.


Foto: Handlehuset
Og strikker du selv kan du kjøpe mønster, garn og pinner og ta strikketøyet fatt.

 - Skulle det bli ensomt å sitte hjemme å strikke, eller om du trenger hjelp kan du ta turen innom strikkeklubben Den Stive Pinne i Åkrehamn eller til Tåkelurfabrikken i Skudeneshavn en lørdag formiddag. Les mer om strikketreffene her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar