mandag 14. oktober 2013

Fin fjelltur via Haukelifjell til Skudeneshavn

Alle veier fører til Rom og opp til flere veier fører til Skudeneshavn. For mange som kommer østfra er det naturlig å kjøre E134 fra Oslo til Skudeneshavn over Haukelifjell.

Ofte er det mye trafikk fra Oslo til Kongsberg-traktene, så roer det seg ned. Da kan det være fint å legge inn første stopp rett utenfor Notodden, der man finner Norges største stavkirke - Heddal stavkirke - fra 1200-tallet.

Det fineste på turen er når man kommer fra Vinje og vestover, forbi Haukeli og opp på Haukelifjell. Er det fint vær er det panoramautsikt fra bilvinduet og over fjellområdet. Forskjellig, men like imponerende enten det er høst, vinter, vår eller sommer.Skal du spise, eller kanskje overnatte, så anbefales Turistforeningens flotte anlegg Haukeliseter. Her er du virkelig midt i smørøyet på Haukelifjell.


Om du bare stanser på Haukeliseter for en liten rast, så kan du i alle fall gå en liten tur rundt og nyte både de vakre bygningene og det fantastiske fjellandskapet.


På vei vestover passerer man Røldal, Langfoss langs Åkerfjorden (-hva med å kjøpe med seg ekte geitost på turen?), Etne og Ølen - før man suser gjennom Haugesund kommune og over til Karmøy. Og på sydspissen finner man vakre Skudeneshavn. 

Husk at været snur raskt på fjellet. Ha nok drivstoff, riktige dekk (ikke spesielt greit med sommerdekk i slutten av april når det snør og er kolonnekjøring...), musikk eller lydbøker - og godt humør. God tur langs den vakre veistrekningen til Norges beste sommerby - året rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar