onsdag 25. september 2013

En fin høsttur i Gamle Skudeneshavn

Bli med på en høsttur rundt i den hvite perlen ved havet - empirebyen og seilskutebyen Gamle Skudeneshavn på Karmøy. Det er nesten umulig å ikke bli glad av å gå rundt i hovedgaten, Søragadå, og se på de vakre husene og hagene. Folk smiler og stanser gjerne opp for å slå av en prat. Om været eller kanskje forventningene til årets hummerfiske.Mange går ned til den berømte Tåkelurfabrikken for å ta en tur på kafeen og kanskje kjøpe flotte husflidsprodukter. Men ikke glem at det er deilig å sette seg på en benk i høstsolen og bare nyte den vakre utsikten fra Dampskipskaien. Rolig nå, veldig travelt da lastebiler og hest og kjerre kom hit til dampskipsekspedisjonen for å hente og levere varer til dampskipene, som var en viktig navlestreng til omverdenen.


Og denne flotte benken er et kunstverk i seg selv. Du finner den i den nordre delen av Søragadå.


Her er innganspartiet til Bytunet. I huset fra 1820-årene har det vært allsidig aktivitet: Tollvesen, fiskersykehus under andre verdenskrig, kafe, barnehage og nå er det lokalene til Lions Club. I dag er det gjerne fine selskapeligheter her og kunstutstillinger under Skudefestivalen.


Denne fine brannhydranten finner du i Søragadå - og flere lignende rundt om i Gamle Skudeneshavn. En viktig påminning om hvor viktig brannberedskapen er i en vernet, trehusbebyggelse.


Nå er det opp til deg. Ta kameraet med deg på din høsttur rundt om i gatene i Gamle Skudenshavn - på jakt etter det Gode liv i Skudeneshavn. God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar