fredag 12. juli 2013

Vikingene kommer!

Nok en gang er verdens største vikingskip Draken - Harald Hårfagre på besøk i Skudeneshavn  Draken ble bygget i Haugesund og var også i september på prøvetur her utenfor Skudenes.

Skipet ligger nede ved Råseglarlaget nå i kveld for den som har lyst og anledning til å ta en titt. Under det dårlige været på onsdag lå også skipet inne på ferjekaien da vi hadde vært på bytur og kom med ferja fra Stavanger.Båten er 35 meter lang og 8 meter bred og det trengs 12 mann for å seile den, og 100 mann for å ro den, og er bygget for å kopiere de gode sjøegenskapene vikingeskipene hadde. Her kan du se hvordan det så ut på da de testrodde skipet i september:Vi er jo her i midt i vikingland og på Lahammer rett utenfor sentrum av Skudeneshavn ligger fornminner av et vikingenaust som 20 meter langt og 7 meter bredt og dermed så stort at det kunne rommet et skips på størrelse med Gokstadskipet.

Vil du vite mer om vikingtiden (ca år 750-1050) anbefaler vi et besøk på Avaldsnes for å se Olavskirken, Nordvegen Historiesenter og Vikinggården som gir et innblikk i hvordan livet artet seg her i vikingtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar