søndag 14. juli 2013

Søndag hos Søstrene Søt og Sur

Etter en litt sur start på dagen med duskregn og skyer trengte vi jentene i huset en oppmuntring, og vi tok derfor turen innom Søstrene Søt og Sur etter lunsj. Der kan man kjøpe nydelige kanelboller som dufter så godt at det lokker folk inn ned fra Søragadå til den lille kaféen rett ved museet i Mælandsgården.

Utenfor inngangsdøren er det satt ut fine gamle rørstoler, krakker og bord, og innimellom ses tre gyngehester den ene eldre enn den andre. Når du kommer innenfor kan du ved salgsdisken se inn i det lille gammelmodige kjøkkenet der brett etter brett med boller hentes ut av ovnen.

Inne i selve kafélokalet er alle møbler malt i hvitt og i taket har søstrene hengt opp hvitt blondestoff. Fine, gamle speil på veggen, noen barnemøbler og noen voksenbord. Dust lys fra fine lamper trekt i blonder som kaster fine skygger på de hvite veggene og stemningsskapende stearinlys på de bordene skaper en helt egen feminin atmosfære her inne. Vi bestiller så klart boller og kjøper saft med som serveres med tynne gammeldagse sugerør til.Etter å ha spist og drukket klatrer vi opp i andre etasje som er et skattekammer med en helt unik samling av gamle leker og andre snurrepiperier. Det beste er at søstrene faktisk selger disse fine tingene som de har samlet på videre, så her kan du gjøre et kupp om du vil. Kaféen drives av søstrene Elisabeth Gilje og Anne Gilje Gunnarshaug, og du kan lese mer om de på bloggen sotogsur.wordpress.com eller følge de på facebook. Søstrene har åpent kun søndager kl 12 - 17 nå i juli, så da har du to sjanser til denne sommeren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar