torsdag 4. juli 2013

Skudefestivalen - bak kulissene!

Da er Skudefestivalen i gang og klokken 12 i dag åpner bodene på torget og festivalutstillingen på Bytunet. Brian Wallace er årets festivalkunstner og er kjent for sine fargerike bilder av sjøhus og kystnatur.


Vi var på festivalen første gang i fjor, og fikk oppleve hvordan den ellers stille og rolige småbyen virkelig våknet og sydet av liv. Vårt beste tips er å i tillegg til å se på flotte båter og gå på konsertene er å ta en titt bak kulissene og besøke noen av de husene der det for anledningen er åpnet for besøk.Under festivalen popper det opp både gallerier og nye caféer, og det gir besøkende en unik mulighet til å komme inn i mange av de vakre trehusene. Så om du ikke er kaffetørst eller kunstinteressert så er det likevel verdt å besøke en utstilling eller to bare for å få tatt en titt innendørs. Ta f.eks turen innom det gamle apoteket som i år for første gang har åpnet kafé med kunstutstilling.

Bytunet der festivalutstillingen holdes er også et godt tips og har en nydelig hage utenfor. Holmen brygge rett nedenfor Bytunet er også verdt et besøk. I dette gamle sjøhuset var det tidligere et serveringssted men nå er det kun åpent i festivalhelgen. Om solen skinner er det nydelig å sitte utenfor på bryggen med et glass og nå i kveld kan du høre Rita Eriksen der. 


Ta også turen innom Sjømannsforeningen som holder til i et av sjøhusene nede på Korneliusholmen og serverer nydelig Bacalao, så det er et godt tips for en lunsjpause. Har du også lyst på noe søtt er Søstrene Søt og Sur stedet for deg. Her er det en helt unik stemning og de serverer deilig bakverk, og i andre etasje er det en fantastisk utstilling av gamle leker. Ellers er det også fint å bare rusle en tur mellom de fine trehusene og titte på alle båtene. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar