fredag 19. juli 2013

På innsiden. Interiør og hjemmekos.

Det er ikke bare det vakre eksteriøret i empirebyen Skudeneshavn som er verdt en titt, også på innsiden er det mange av husene som er et skue for øyet. Noen av husene i gamlebyen er satt i stand i gammel stil tilpasset tidsepoken de ble bygget i slik som for eksempel Reinerstenhuset, mens andre hus har en spennende blanding av nytt og gammelt.

Interiør fra Reinerstenhuset, leilighet sør
En dame som virkelig er engasjert i interiør og stil er Anita som skriver bloggen Nostalgi i nr. 9. På bloggen hennes kan du blant annet lese om det flotte Orangeriet hun har bygget i hagen og historien til husene på Holmen brygge.

Fra Orangeriet til Anita (foto: Nostalgi i nr. 9)
Det er flere butikker som er spennende å besøke for deg som er interessert i interiør og hjemmehygge her i Skudenehavn. Hus & Him fører kjente merker på glasstøy og interiørvarer, mens på Quiltesmia finner du pyntegjenstander i tillegg til alt som trengs for deg som håndterer symaskinen selv.

Skudenes jernvare er også en kjekk butikk å besøke for den som skal male eller sette i stand saker og ting i hjemmet. Vil du friske opp med fine blomster, enten det er ute i hagen eller innendørs ta en tur til Blåkokken blomsterforretning i Kirkevegen. I helgene er det ofte blomsterbil på torget også.

For maritime innslag i interiøret kan det være verdt å ta turen innom Basen redskaper på andre siden av Hillesland Libris. Er du heldig kan her også få tak i maritime antikviteter fra SS Norway.

Antikvitetsbutikker finner du både på torget ved siden av Lanternen restaurant og i Søragadå (Hafnia). Her finner du alt fra duker, til dekketøy, glass og møbler. Johannes på Majorstuen kafé midt i Søragadå har også en flott samling antikviteter, ta turen innom for en kaffi og verdens beste vaffel, slå av en prat og spør om å få ta en titt inne hos han om du er interessert.

Les mer her:

Notalgi i nr. 9

Om Reinertsenhuset i Haugesunds avis

Hus & Him

Quiltesmia

Blåklokken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar