søndag 7. juli 2013

En perfekt sommerdag!

Startet dagen tidlig med lillejenta. Tuslet ned i stua og fikk satt på kaffen. Etter litt mat og kaffe mente Aurora at det var på tide med tur for å se vovva og gakk-gakk og båt. På med støvler og jakke. Aurora holder hånden min og går selv de hundre meterne ned til Dampskipskaien for å se på båtene. Sannelig kommer det en mann med hund og.

Det er litt yr i lufta så vi går inn en tur og snuppa leker litt på gulvet i stua mens jeg finner frem regntøy. Så bærer det ut igjen. Opp til parken og lekeplassen der. Så er det sovetid for lille frøken, og jeg tar også en lur. Koselig å høre regnet mot takvinduene før vi sovner. 

Når vi våkner skinner solen og bare noen små hvite skyer kan ses på himmelen. Mens vi sov har Kalle og de to store jentene både vært en tur på torvet og oppe ved kanonen og funnet blåbær. Nå venter de på oss ute på terrassen. Pakker en veske med nødvendigheter før vi setter kursen mot stranden.

De store jentene suser avgårde gjennom byen på sparkesyklene sine, og lille frøken fryder seg over å komme til verdens største sandkasse. Vi får sol på kroppen, sand mellom tærne og dypper såvidt tærne ut i vannet som har vel frisk temperatur. Noen barn i småskolealder bryr seg ikke om at det er kaldt og hopper glatt ut i vannet. 

På turen hjem møter vi Vida på Gamle Apoteket Café og Galleri og slår av en prat. Aurora er så heldig å få en pannekake med i hånden, og koser seg stort med den. Vi svinger nedom Tåkelurfabrikken og får oss en kaffe hver og sitter i solen og ser på båtene som tøffer ut fra havna. Festivalen går mot slutten og mange er på tur videre. 

Enkel middag inntas, vi leser og leker på terrassen. Så er det leggetid for småen, og dagen går mot kveld. Rolig stemning i byen igjen. Jeg tar en kopp te i sofaen for å få varmen etter å ha sittet litt vel lenge ute. Kalle og Rebecca går en kveldstur. Det er nydelig kveldssol, og vakre blomster både i hagene og på trappene til husene. En flott avslutning på en nydelig sommerdag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar