torsdag 11. juli 2013

Bytur til Stavanger

I går tok vi ferja fra Skudeneshavn til Mekjarvik, og bussen derfra inn til Stavanger. Vi hadde fint byvær med sol og startet turen med en liten runde i gamlebyen. Der følte vi oss helt hjemme ettersom det er veldig likt som i Skudeneshavn med fine gamle hvite trehus og med flotte blomster utenfor i hagene.

Målet med turen var at lillesnuppa skulle sove i trilla si, men brosteinen ble litt for humpete til at det gikk. Dessuten var det så spennende å komme til nytt sted at vi etterhvert gikk bort fra planen om soving og heller kjøpte is og boller nede på fisketorget.

Deretter gikk vi på kombinert shopping og sightseeing i byen. Gode muligheter for shopping for den som ønsker det med mange kjedebutikker, men også noen lokale perler av noen butikker som f.eks lekebutikken Hustvedt & Co som falt i smak hos alle fem. Alle slags leker, gode priser og ting man ikke finner i andre butikker. Kalle sier at butikken ser akkurat ut slik han husker den fra han var guttunge.En pause på torget for å spise søte jordbær var kjærkomment etter noen timer gatelangs.


Den fargeglade Øvre Holmegate var et høydepunkt på turen, virkelig en flott gate med flere koselige butikker og caféer.

Bøker og børst var et konsept som falt i smak hos oss voksne som jo er over snittet glade i bøker. Det fine gamle branntårnet rett opp bakken er også verdt å se, og her er det fin utsikt mot gamle Stavanger. Etter noen timer i byen var vi klare for en sen lunsj som ble inntatt på en barnevennlig Thai-restaurant. Nydelig mat og hyggelige priser. 

Etter en liten spasertur rundt Breiavatnet for å se på gakk-gakker og stikke nesen innenfor togstasjonen for å se på det gamle damplokomotivet som står der satte vi kursen hjemover. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar