mandag 10. juni 2013

Søte drømmer i Bakerens hus

Dersom du planlegger å besøke Skudeneshavn kan vi anbefale å overnatte i Reinertsenhuset som ligger midt i Søragadå. Reinertsenhuset ble bygget i 1843 og eies av foreningen Gamle Skudeneshavn.


Tidligere var det bakeri her, og i dag drives Verdens minste kafé her med inngang på hjørnet av huset.

Det er mulighet til å leie to fine, romantiske leiligheter, den ene har plass til 6 personer og den andre til 4 personer. Se flere bilder på husets facebookside og les mer her.

Huset har også en bakhage som kan benyttes, samt egne parkeringsplasser. Og skal du ha selskap så kan "Bestastuå" leies til slikt bruk. Det er som om å komme tilbake til 1800-tallet.

I kaféen er det sitteplasser til 12 personer og du får kjøpt espresso, is, belgiske vafler og kaffe. Skulle du mangle lesestoff kan du kjøpe med deg en bruktbok, og er du en frossenpinn eller blir overrasket av det vestlandske været kan du kjøpe en av de nydelige islandske strikkegensrene som henger utstilt på veggen.
Helen møter deg med et smil bak disken, og på spørsmål om hvordan det er å jobbe på kaféen svarer hun: "Min jobb som kafèvert oppleves som veldig spennende, en vet aldri hvordan uken blir egentlig. Noen ganger er det travelt, av og til kun faste kunder. Det er aldri tomt hele dagen utenom på vinterstid da. Folk i alle aldre , italienske, franske, nederlandske, tyske osv osv, og alle smiler og er i godt humør når de kommer inn. Kaféen er en opplevelse, og så lenge den gir kundene et smil på munn når de kommer inn døren så har den sin magi. Både innbyggere, søndagsturbesøkende fra Sveio og Haugesund, og turister bruker kaféen. Veldig variert og fargerik kundekrets, rett og slett herlig!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar